Jeffrey Schmitz schrijft hoofdnummer Kronenberg op zijn naam!

Jeffrey Schmitz schrijft hoofdnummer Kronenberg op zijn naam!

In de Peelbergen wordt er dit weekend op nationaal niveau gesprongen. Met rubrieken van 70cm tot 1m30 is er in Kronenberg voor ieder wat wils te vinden! Het hoofdnummer op zaterdag was een 1m30 rubriek die in twee fases gesprongen werd. De overwinning kwam in Nederlandse handen: Jeffrey Schmitz kon in het zadel van Hatrixia van Beek (v. Aganix du Seigneur) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 28,72 seconden. 

Hiermee bleef hij nipt Markus Renzel voor die met Violet Hill (v. Vagabond de la Pomme) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Het duo kon de nul behouden en klokte af in 28,76 seconden. Mart Sander maakte de top drie compleet. Hij reed Chava Deux Z (v. Canterbury) naar de derde plaats door in 28,86 seconden een foutloze ronde te springen. 

Niels Tacken (Klaartje C) en Nea Tolonen (Keep Going) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats mee naar huis.

In het 1m20 was Yves Willems de snelste. Zijn La Prima Donna (v. Lavillon) finishten in 30,77 seconden zonder springfouten achter haar naam. Hij nam niet enkel de eerste maar ook de tweede plaats voor zijn rekening. Dit keer zadelde hij Highway (v. Tangelo vd Zuuthoeve) om in 31,20 seconden foutloos naar de finish te rijden. Lena Wiegmann maakte de top drie compleet. Zij reed Bert 61 (v. Boritas) foutloos naar de finish in 31,49 seconden.

Maribel Kumpan (Fantacy MP) en Hendrik Groen (Quasia van't Eigenlo) werden vierde en vijfde.

In het 1m10 reed Nathalie de Martin naar de overwinning. In het zadel van Daloa (v. Lupicor) was ze de concurrentie te snel af met een foutloze ronde in 28,86 seconden. Yoren Maes en Thilou'm (v. Plot Blue) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde in 29,25 seconden. De derde plaats was voor Thor Kastrop weggelegd. Hij reed Jerom-S (v. I'm Special de Muze) in 32,42 seconden foutloos naar de finish. 

Carole Moulart (Liza du Vieux Chêne) en Barbara Schreuder (Carlow) maakten de top vijf compleet.

In het 1m00 was Laurent Nuyens de te kloppen man. Hij nam niet enkel de eerste maar ook de tweede plaats voor zijn rekening. Voor de eerste plaats zadelde hij Lavita Van De Heide (v. Andiamo), voor de tweede plaats haalde hij Las Vegas Dwerse Hagen (v. Va-Vite) van stal. Kailey Van Kaathoven mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij rekende op Esprit (v. Vleut) om in 31,88 seconden foutloos naar de finish te rijden.

De top vijf werd vervolledigd door Stephanie Storms (Eir Van De Tombeele) en Nanna Stiltiens (Okometa Keizersberg).

In het 90 cm waren Kailey Van Kaathoven (Esprit), Adiran B Joseph (Celina P Z) en Emmely Slooff (Cicero Z) de podiumkandidaten.

Klik hier voor alle resultaten