Hus, van der Velden, van der Steen, van Leeuwen, Sassen en Slosser nieuwe KNHS indoorkampioenen

Hus, van der Velden, van der Steen, van Leeuwen, Sassen en Slosser nieuwe KNHS indoorkampioenen

Dit weekend staan er nog meer KNHS Indoorkampioenschappen op het programma. Vandaag werden de titels in M1, M2, Z1 en Z2 uitgereikt. Vanity Hus, Ima van der Velden, Sophie van der Steen, Jacky van Leeuwen, Sophie Sassen en Sterre Slosser mogen zich de nieuwe indoorkampioenen noemen.

In klasse M1-M2 mocht Jacky van Leeuwen het goud in ontvangst nemen. Val Leeuwen reed met haar pony Puck naar een totaalscore van 66,889%. Marije Hiemstra en Sparky scoorden een totaal van 64,556% wat hen de zilveren medaille opleverde. De derde plaats op het podium was voor Nyke Sophie Genee en Joep weggelegd. Zij kregen een totaal van 64,167% achter hun naam.

In Klasse M1-M2 C was de overwinning voor Sterre Slosser en Remito's Eastwood. Het duo scoorde een totaal van 67,944%. Tess Gakeer reed op haar beurt Happy Socks naar de tweede plaats. Hun proef werd door de jury met een totaal van 66,222% beloond. Emmelie de Gunst en Lucky Boy grepen het brons met een totaalscore van 65,389%.

In Klasse M1 D ging Sophie Sassen met de overwinning aan de haal. Zij rekende op Armalia's Pieter om met 68,111% naar de overwinning te rijden. Jayde Vermeer en Rex scoorden een totaal van 67,833%, voldoende om het zilver in de wacht te slepen. Fem van den Hurk en Odenz van de Elizabethoeve mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen. 

In Klasse M2 DE was Vanity Hus de beste in het zadel van Goldwinshoeve Vuege. Het duo scoorde een totaal van 69,944%. Jaclynn Otten en Diamonds Showtime werden tweede met een totaalscore van 66,778%. Elin Buijs etn Champ du Bois gingen met de derde plaats aan de haal/

In klasse Z1-Z2 C ging de overwinning naar Ima van der Velden en Woldberg's Tobias (v. Linde Hoeve's Sebastiaan). Het duo scoorde een ttoaal van 69,145%. Floor Kulik volgde op de tweede plaats. Zij reed Remito's Miracle (v. Amigo) naar een totaal van 68,048%. Yelin Kayalar en Heidepeel's Constantijn (v. Henshof Rafael) vervolledigden het podium met een score van 67,308%.

In het Z2 D tot slot kroonde Sopie van der Steen zich tot winnares. Haar proef werd door de jury met een totaal van 78,792% beloond. Ze rekende hiervoor op His Royal Badness (v. Neptune van de Beekerheide). Isabella Karajkovic en First Hummer (v. FS Mr Right) namen het zilver met een totaalscore van 76,258%. Esmae Niessen en Standgaards Do It My Way (v. Dr Doolittle) reden naar het brons.

Klik hier voor alle resultaten