Jayvin Gerritsen grote winnaar van Senti Cup in Opglabbeek

Jayvin Gerritsen grote winnaar van Senti Cup in Opglabbeek

De nationale Senti Cup van Sentower Park leverde knappe sport op het lagere niveau. Samen met enthousiaste supporters en een gezellige sfeer sprong de jeugd er naar schitterende resultaten. De ruiter die er het hardst van al schitterde was de jonge Nederlander Jayvin Gerritsen, die zowel goud al zilver om zijn nek gehangen kreeg!

De Senti Cup, een competitie over 50, 70 en 90 cm hoogte gaf wat nationale afwisseling tussen al het internationaal geweld in Opglabbeek. Jayvin Gerritsen had duidelijk gekeken hoe het moest, en stuurde De B-pony Sandro in een vlijmscherpe tijd van 39.38 seconden naar een knappe gouden medaille. Ook het zilver kaapte hij weg door op de rug van de 7-jarige B-pony Nieuwmoed's Stich opnieuw foutloos te blijven in een tijd van 41.71 seconden. De derde plaats ging naar de Deense Emma Roehrmann met de 17-jarige hengst Jack The Lad (Rynn Richard).

Net buiten het podium sprong Abby Wolleswinkel samen met de 10-jarige D-pony Beentjesgraven Viento (Verdi) naar een vierde plek, voor de Duitse Helena Belkot en de 6-jarige D-pony schimmel Coppenagh Chance a Fear. 

Vind de volledige uitslag hier.