Jan Conijn en Vera Spijkers geven visitekaartje af in Lier!

Jan Conijn en Vera Spijkers geven visitekaartje af in Lier!

In het Azelhof in Lier staat deze week de Euregio centraal. Op donderdag sprong Victoria Balcaen, voor eigen publiek, naar de winst in de 1.30m hoofdrubriek. De Belgische amazone bleef daarbij voor op Nederlander Jan Conijn.

Victoria Balcaen was niet te houden met de 12-jarige zoon van Copin van de Broy, César. Het paar was nipt sneller dan Nederlander, Jan Conijn en de Belgisch gefokte Zangersheide-ruin, Gigolo van de Berghoeve Z (Gitano). Op de derde plaats volgde Chloé Hoste met haar Perigrosso (Perigueux).

Eveneens foutloos strandde Alice Detraux met sBs-ruin, Gediwi de la Plume Coq (Istat) op de vierde plaats. Leslie Goethals volgde op plaats vijf met KWPN-ruin, L Chaim Epona (Vagabond de la Pomme). Jan Conijn schreef ook de zesde plek op naam  met KWPN-merrie Marja P (Grand Slam VDL).

De hoogste pony-rubriek werd gebouwd op 90cm hoog. Vera Spijkers bleef in deze rubriek een Nederlands podium voor. Samen met Fenna van de Maasduinen (Fergie) verwees de amazone, Jayvin Gerritsen met Storm (Rinaldo) naar de tweede plek. Denischa Evers en Jack Sparrow vervolledigden de top drie. Voor eigen publeik volgde Ashley Honorez met Irrésistible op de vierde plek.