Acht hengsten geven show op hengstenkeuring

Acht hengsten geven show op hengstenkeuring

Tijdens de presentatie van de nieuwe lichting tuigpaardhengsten, die aanstaande zaterdag 6 januari plaats vindt in de Willem Alexander- Hal in Ermelo, worden ook reeds goedgekeurde hengsten uitgenodigd. Dit jaar is er een achttal aangemeld en zij zullen zich in drie groepjes of aan de hand of aan de lange lijnen presenteren. Deze acht zullen er ongetwijfeld een uitbundig feestje van maken.

In het middaggedeelte komt rond 13.15 uur de eerste groep van deze oudere hengsten in de baan. Olympus HS, de vijfjarige bruine zoon van Icellie en de prok elitemerrie Indalina, een dochter van Colonist, staat als eerste op het programma. De hengst is gefokt door Henk Minkema uit de Wilgen en staat geregistreerd bij Handelshuis Schuttert in Ommen. De vijfjarige Olympus HS heeft vorig seizoen in handen van Harry van Middelaar best gepresteerd en het duo won de hengstencompetitie. Olympus HS heeft inmiddels 26 winstpunten en de altijd pronkende, zeer actievol bewegende hengst zal aan de hand ook weer alles geven en het publiek uitermate weten te boeien.

Norbert FS
De zesjarige bruine Norbert FS van Freek Saris uit Wesepe is een zoon van de Waterman-zoon Urgent, de enige nog in leven zijnde goedkeurde hengst van Waterman. De Waldemar ster-dochter Georgina is de moeder van Norbert FS en Jan Bloemert uit Staphorst fokte hem. In handen van Freek Saris liet de edele en luxe hengst mooie verrichtingen zien, hij heeft 45 WP. Ook Norbert FS zal ongetwijfeld weer heel veel inzet tonen en zich met scherpe, aansprekende bewegingen zeer publieksgericht showen.

Jesse James
Jesse James staat ook gepland in de eerste groep. Deze tienjarige voszoon van Unieko komt uit de ster preferente prestatiemerrie Wyomi Landzicht, een dochter van Marvel en is gefokt door Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg die ook de geregistreerde is samen met Joop van Uytert uit Heerwaarden en Black Horse.B.V. uit Sliedrecht. Jesse James was in 2017 de kampioen van ’s-Hertogenbosch. De hengst weet zich aangespannen altijd met veel houding en actie te showen en van zijn show zal het ook nu zeker weer genieten zijn.

Neon GSM
Rond 14.00 uur staat de show van zesjarige bruine Neon GSM gepland. Deze zoon van de Hackney-hengst Bocellies Matteo en de keurmerrie Daymonde, een dochter van A New Day G.S.M. aangewezen is gefokt door geregistreerde Jan Thijs Seinen uit Punthorst. Mede-geregistreerde is Albert Lueks uit Diever. Neon heeft zich op de baan al twee jaar best laten zien waarbij Lieke Lueks vorig jaar de teugels van haar vader overnam, een combinatie die geweldig klikte. Neon GSM heeft al 103 winstpunten en dat zegt veel over zijn concourscarrière. Het zal ook nu weer volop genieten zijn van de grote, geheel eigen bewegingsvorm van deze hengst.

Oberon
De vijfjarige bruine Icellie-zoon Oberon komt uit Helga T, een sterdochter van Cizandro. Fokker van het Jaar 2023 Harry Tonnaer uit Ysselsteyn fokte hem en de geregistreerden zijn Gebr. van Manen uit Ede en Jan Thijs uit Heeze. In handen van Robbie van Dijk manifesteerde premiehengst Oberon zich als een best concourspaard en won vorig jaar de nieuwelingencompetitie. De teller staat nu al op 40 winstpunten en de zeer chique hengst zal het publiek ook nu niet teleurstellen en zal zijn show ongetwijfeld weer met veel gretigheid en een hele fraaie actie etaleren.

Macho
De zevenjarige vos Macho is een zoon van Indiana en is door J. Arends uit Garmerwolde gefokt uit Emone (ster van Unieko). Geregistreerde is William Duffy uit Asby. Macho was als driejarige kampioen in ‘s-Hertogenbosch. In handen van Robbie van Dijk realiseerde Macho een prachtige sportcarrière waaronder het behalen van de Manno Trofee en het reservekampioenschap dekhengsten. Macho heeft 66 winstpunten. Hij was vorig jaar de hengst met het grootse aantal veulens. Front, uitstaling en rondom zeer veel actie, Macho zal het publiek vast en zeker in weten te pakken met zijn geweldige manier van showen.

Kane BFT
De negenjarige bruine Bocellie-zoon Kane BFT van f/g. Brian Franken uit Elspeet komt uit de stermerrie Donna, een dochter van Unieko. Kane BFT wordt door Freek Saris uitgebracht en in zijn handen te zamen met punten uit de damesrubriek behaalde de altijd met de nodige actie optredende en er goed overkijkende Kane BFT 60 winstpunten. Ook aan de hand weet Kane BFT zich altijd met veel voorwaartsdrang en actie te showen waarvan het genieten is.

Idol
Volgens de startlijst gaat Idol de show van de hengsten aan de hand afsluiten rond 15.00 uur. Met zijn elf jaren is hij de nestor van dit gezelschap. De inmiddels witte zoon van Manno (uit Boukje keur preferent van Plain’s Liberator), die gefokt is door Piet de Groot uit Leerdam en waarvan Black Horse B.V. uit Sliedrecht de geregistreerde is, doet niet onder voor jonge garde. Idol doet het heel best in de fokkerij maar ook best op de baan. Hij werd enkele malen tweede in het kampioenschap dekhengsten en hij heeft 213 winstpunten Dat zegt heel veel over het goede presteren van deze hengst. Het altijd ijzersterke optreden van de zeer voorname Idol zal ongetwijfeld weer met veel enthousiasme worden gewaardeerd.