Jack Ansems en Detective Vive Z pakken zilver in Youngster Final Oliva

Jack Ansems en Detective Vive Z pakken zilver in Youngster Final Oliva

De finale voor zesjarige paarden in het Spaanse Oliva had opnieuw een podiumplaats voor Jack Ansems. De Nederlander had dit keer Detective Vive Z (Dominator 2000 Z) onder het zadel om een medaille te scoren. 

De helft van de startende combinaties slaagden erin het 1.30m hoge parcours foutloos af te werken en zich te kwalificeren voor de barrage. Ansems stuurde twee van zijn troeven feilloos naar de finish. Met Celine Z (Cicero Z) kreeg hij in de barrage een springfout aangerekend waardoor hij op zestien strandde. Op Detective Vive Z (Dominator 2000 Z) was Ansems dan weer niet te houden en stuurde de zesjarige hengst vlot naar de finish. Het duo stond een tijdje op één maar werd dan nog verbeterd door Leonie Böckmann en Flo Jo 4 (Fire and Ice J). De top drie werd afgesloten door Michael Hughes en Chinook Pommex Z (Cicero Z Van Paemel). 

De KWPN ruin Monsieur Croque H.J (Golden Dream) kwam op vijf gevolgd door Mijn Heer Voor Veecaten (Grandorado TN). Voor Aimee Van Gerwen was er de achtste plaats in het zadel van de KWPN ruin Most Wanted (Vagabond de La Pomme). 

Resultaten


Foto©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud