Zwitserse ruiters blijven domineren in Basel

Zwitserse ruiters blijven domineren in Basel
In Basel blijven de Zwitserse ruiters oppermachtig. De internationale accumulator met joker stond gebouwd op een hoogte van 1.50m. Daarin haalde Pius Schwizer de overwinning met het maximum van de punten. Samen met de 11-jarige Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel) scoorde Schwizer 70 punten in een tijd van 48,31 seconden.

In totaal haalden 11 combinaties de eindmeet zonder het hout aan te raken. Gisteren sprong Philippe Rozier nog naar de overwinning in de openingsproef. In deze accumulator diende hij genoegen te nemen met de tweede plaats. In het zadel van de 12-jarige Selle Français Reveur de Kergane (v. Hornet Rose) kruiste hij de finish slechts een fractie trager als Schwizer in 48,44 seconden. Italië's Luca Maria Moneta en de 16-jarige Cumano-zoon, Neptune Brecourt volgden op de derde plaats.

Wereldbeker winnaar en voormalig Olympisch kampioen, Steve Guerdat zette zijn goed elan verder. Daarnet goed voor winst, sprong Guerdat nu naar de vierde plaats met de 9-jarige KWPN-merrie Dioleen (v. Rhodium). Na een finish in 49,87 seconden nam hij de voorsprong op Christian Rhomberg die met Corbusier (v. Cristallo) de top vijf vervolledigde.

 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG