Zwitser geeft thuisruiters het nakijken in Opglabbeek

Zwitser geeft thuisruiters het nakijken in Opglabbeek
Joël Kurmann was net de man op eenzame hoogte tijdens de 1.40 rubriek voor Young Riders bij het CSIO op het Sentower Park. In de flitsende rit was de Zwitser te snel voor thuisruiters Elisa Strubbe en Gilles Thomas.

Het was een pittige strijd in de rubriek over twee-fasen vanmiddag. Elisa Strubbe had met Soir des Quarts (v. Hermes d'Aurtheieux) een zeer snelle tijd van 32.10 seconden op de klok gezet. Toch wist Kurmann nog sneller te gaan als de Queen van Mechelen met zijn Tarzan de Thurin (v. Jazz Band Courzelle). In 31.88 schoot de Zwitser nét onder de tijd van Strubbe met zijn Selle Francais ruin en eiste de overwinning op.

Gilles Thomas volgde op een fraaie  derde plaats met zijn BWP merrie Indiana V.H. Kapelhof (v. Chatman).  De ruiter klokte een snelle tweede-fase van 33.71 seconden. Daarmee verwees hij Nederlander Thomas Arendsen Raedt van het podium naar de vierde plaats. De jonge ruiter stuurde zijn KWPN merrie in 34.08 seconden rond.

De top vijf werd compleet gemaakt door Zwitser Bryan Balsiger en de SBS gefokte ruin Clouzot de Lassus (v. Ugano Sitte).

Kijk hier voor alle resultaten.