Niels Bulthuis pakt fenomenale zege in Youngster Tour Aken

Niels Bulthuis pakt fenomenale zege in Youngster Tour Aken
Zojuist waren het de Nederlanders die op kop gingen tijden de jonge paarden rubriek op het CSI2* in Aken. Niels Bulthuis was met de KWPN ruin Ghostbuster (v. Indoctro) niet te stoppen, terwijl Siebe Kramer met een gelijk waardige rit naar de tweede plaats sprong voor een groep Duitse toppers.

Slechts 67.26 seconden hadden Bulthuis en de pas 6-jarige Indoctro-zoon nodig om de rest van het deelnemers veld het nakijken te geven in Aken.  Kramer kwam nog het beste mee met zijn landgenoot. In het zadel van de7-jarige  KWPN'er Fellow Jumper (v. Tangelo van de Zuuthoeve) kwam de ruiter uit Oud-Beijerland in 68.99 seconden als tweede over de finish.

Judith Emmers volgde voor Duitsland op de derde plaats. Met haar holteiner Cassilano's Stern (v. Cassito) maakte de Duitse amazone geen kans tegen de snelle ritten van de Nederlandse jongens. Emmers moest daarentegen oppassen voor Katharina Offel die met Casept J&J Z (v. Cicero Z) slechts één honderdsten later over de eindstreep kwam met een rit in 71.37 seconden.

Vanmorgen won de Duitser Mario Walter nog de openings rubriek. Nu moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats na een rit van 71.44 seconden met zijn hengst Cora de La Rosa W (v. Carrico)

Kijk hier voor alle resultaten.