Z-Tour: Zesde plaats voor Anouk Kort in Grand Prix Qualifier

Z-Tour: Zesde plaats voor Anouk Kort in Grand Prix Qualifier
In Lanaken is de Z-Tour nog steeds in volle gang. De laatste proef die vandaag op het programma stond, was de 1m50 Grand Prix Qualifier. 71 combinaties kwamen aan de start en negen van hen slaagden erin om een foutloze eerste rond af te leggen waaronder ook onze landgenoten Anouk Kort en Piet Raijmakers Jr.

De overwinning ging uiteindelijk naar de Duitse Jörne Sprehe. Zij sprong een foutloze barrage met de slechts 8-jarige Solero 79 (v.Stakkato Gold) in 35,14 seconden. Hiermee liet ze alle concurrentie ver achter zich. De tweede tijd kwam van de Zweedse Angelie Von Essen. Ook haar Newton Abbot (v. Converter) liet alle balken in de lepels en finishte in 38,30 seconden. De Turkse ruiter Derin Demirsoy, tevens lid van de Young Riders Academy, eindigde op de derde plaats. Met Harry K (v. Equest Carnute) liet hij het hout onaangeroerd en klokte af in 40,82 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam van Karel Cox. Hij reed de 12-jarige For Pleasure hengst Flinstone Van'T Eingenlo in 37,62 seconden naar de eindmeet. Enkel de tijd was goed geweest voor de tweede plaats, maar jammer genoeg tikte Flinstone één balk uit de lepels. De Duitse Angelique Rüsen vervolledigde de top vijf. Zij noteerde eveneens een snelle tijd met Reavnir (v. Moosbends Ricardos) maar kreeg ook één springfout aangerekend.

Voor Anouk Kort was er uiteindelijk een zesde plaats. Ze sprong weliswaar een snelle ronde met Ichikawa (v. Bentley vd Hefficnk) maar een springfout betekende dat ze net buiten de top vijf viel. Piet Raijmakers Jr legde met Amberlina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de barrage af in 40,83 seconden maar ook hij kreeg een springfout aangerekend. Hij eindigde uiteindelijk op de achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten