Yves Houtackers naar overwinning bij 6-jarige in Oliva

Yves Houtackers naar overwinning bij 6-jarige in Oliva
Het was weer een goede oogst vanochtend voor de Nederlandse combinaties op de verschillende Mediterraanse lente tours. In Arezzo sprong Mareen Bonder naar winst met de 6-jarige Firework vd Kalevallei. Aan de andere kans van de Middellandse zee was het Yves Houtackers die in Oliva Nova won.

In de rubriek voor 6-jarige springpaarden was Houtackers de snelste met de KWPN'er Gracieuza H (v. Namelus R). Hij stuurde de Namelue R-merrie in 41.42 seconden door de tweede fase van het 1.30m hoge parcours en was aarmee sneller als  Bronislav Chudyaba. De Slowaak had de KWPN merrie Gijanta (v. Ukato) gezadeld vanmorgen en wist met zijn rit in 43.29 seconden niet aan de tijd van Houtackers te tippen.

De derde plaats ging naar de Ier Michael G Duffy en de eveneens KWPN-ruin Goldeneye (v. Back Gammon) Hij was in een foutloze omloop van 44.70 seconden sneller als Willem Greve en Garrant (v. Warrant). En darmee sloot Greve een top 5 van KWPN springpaarden in deze rubriek af.

Houtackers was niet enkel op dreef met Gracieuze H. Ook met zijn tweede paard de KWPN-ruin Ginger Ale (v. Tyson) zette hij een fraaie foutloze rit neer in 47.09 seconden. Dat leverde hem een zevende plaats op.

Kijk hier voor alle resultaten.