Gouden ochtend voor Maureen Bonder in Arezzo

Gouden ochtend voor Maureen Bonder in Arezzo
Gisteren maakte Bonder al een goede start op de Toscana Tour van Arezzo met een vijfde plaats in de rubriek voor 7-jarige springpaarden. Vanochtend was er niet te tippen aan de rit die de amazone met de 6-jarige Firework vd Kalevellei neer zette.

In het zadel bij de merrie zet Bonder met gemak de winnende rit van 76.91 seconden op de klok. Daarmee laat ze de direct concurrentie uit thuisland Italië achter zich. Marco Debolini sprong met Liebe de Muze (v. Elvid ter Putte) in 77.40 seconden naar een fraaie tweede plaats. Landgenoot Guido Franchi deed het iets rustiger aan met Gijs (v. Kashmir van Schuttershof). Met de KWPN hengst kwam hij in 84.94 seconden over de eindstreep.

De Duitse amazone Janine Rijkens stuurde de Holsteiner ruin Castelissimo naar de vierde plaats. In 88.80 bleef zijn Italiaan Manfredi Machiarella en de KWPN merrie Gonja Nieuwemoed één tiende voor.

Amber Feijen had minder succes. Ze kwam na haar met de merrie Gucci de ring uit met een eindtotaal van 6 strafpunten voor een balk en tijdsoverschreiding.

Bij de eerder verreden ochtend rubriek voor 5-jarige springpaarden zette de amazone echter wel goede resultaten neer. In de 1.15m hoge "clear round" rubriek bleef ze twee maal foutloos. Een maal met Hummer K en nogmaals met Hide and Seek C.

Kijk hier voor alle resultaten.