Young Riders tweede in Nations Cup Opglabbeek

Young Riders tweede in Nations Cup Opglabbeek
Terwijl in La Baule de senioren aan het strijden zijn om de Nations Cup was het de Jeugd die op het Sentower Park in actie kwam om de Nations Cup voor Young Riders.  Thuisland België liet zich gelden en claimde de winst voor een sterk presterende ploeg uit Nederland. Groot-Britanië  begon goed, maar liet de winst uit handen glippen in de tweede omloop.

Na twee bloedstollende ronden waren het Thomas Gilles, Elisa Strubbe, Lynn D’Have en Boy-Adrian Van Gelderen die voor thuispubliek de overwinning in België wisten te houden.  Na de eerste ronde stond het team op gelijke hoogte met Groot-Brittannië dat eveneens met een zeer competente ploeg naar Opglabbeek is afgereisd. Beide landen stonden op 5 strafpunten en voelden de hete adem in de nek van Nederland dat op 6 strafpunten de eerste omloop afsloot.

Tijdens de tweede omloop wist de Belgische jeugd echter het verschil te maken en starte direct stek met een  foutloze ronde van Gilles en Conaro (v. Con Capitol).  Elisa Strubbe had minder geluk met Gladiator Van ’t Paradijs (v. Schindler de Muze) en werd uitgesloten. Maar Lynn D’Have wist eveneens de schade te beperken tot één springfout van Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star).  Van Gelderen wist het daarna af te maken en bleef uiters koel in de beslissende foutloze rit met zijn KWPN’er Be Cool (v. Vanoverbeek).

De Britten verspeelden hun koppositie en kregen in de tweede manche maar liefst 18 strafpunten aan hun broek waardoor ze terug vielen naar een derde plaats met een eind totaal van 23 strafpunten.

Nederland begon de eerste ronde wat wisselvallig en het team van Luc Steegs verzamelde in totaal 6 strafpunten. De tweede ronde kwamen ze echter sterker terug met twee nulrondes van Jarno van Erp en Mega Laseur. Zowel Kim hoogenraat als Thomas Arendsen Raedt kregen er een pechbalkje waardoor Oranje hun tweede positie behield na toevoeging van 4 strafpunten aan hun score uit de eerste omloop. behield hun zilveren positie met twee foutloze ritten van Jarno van Erp en Mega Laseur.  Zij werden tweede met een totaal van 10 strafpunten.

Kijk hier voor alle resultaten