Nederland teleurstellend laatste in Nations Cup La Baule

Nederland teleurstellend laatste in Nations Cup La Baule
Op volle kracht kwam Rob Ehrens naar La Baule om de eerste punten van het seizoen binnen te halen in de Nations Cup. Maar het op papier zo sterke team bestaande uit Wout-Jan Van der Schans, Leopold Van Asten, Frank Schuttert en Maikel van der Vleuten komt gedesillusioneerd terug naar huis met een teleurstellende laatste plaats.

Slecht springen deed geen van de combinaties, maar het zat er gewoonweg niet in vandaag.  Van der Vleuten was met twee maal één springfout van VDL Groep Arera C (v. Indoctro) de uitblinker van het team.  Zijn teamgenoten zagen drie maal een balk naar de grond vallen vandaag.Over twee manches sprokkelde het team een totaal van 31 strafpunten bijeen en eindigde daarmee als achtste achter Duitsland dat het met 29 strafpunten niet veel beter deed.

De winst van deze bloedstollende  Nations Cup werd besloten in een barrage tussen thuisland Frankrijk, dat zich terug vocht in de tweede ronde, en Zweden. Als leider na de eerste omloop maakte de Zweden in de twee ronde teveel fouten.  Dat zette de deur open voor de Fransen die terug kwamen op gelijke hoogte dankzij foutloze ronden van Kevin Staut en Penelope Leprevost.

In Lummen was het Leprevost nog die in de barrage van start ging voor Les Blues, dit maal was de eer aan Staut die met Reveur de Hurbise (v. ) als een ware stylist de druk flink opvoerde met een foutloze rit. Voor de Zweden was het Peder Fredericson die met H&M Christian K (v. Namelus R) alles gaf. Het duo lag dan ook op schema tot de ena laatste sprong. Die viel en tot overmaat van ramp tikte de 10-jarige KWPN'er ook nog de laatste sprong uit de lepels. De Fransen winnen in eigen huis voor Zweden. Het brons ging naar de Ieren dat de twee omlopen afsloot met een totaal van 14 strafpunten.

Kijk hier voor alle resultaten.