Wouter Devos zet eindzege neer in Grote Prijs van Stad Mechelen

Wouter Devos zet eindzege neer in Grote Prijs van Stad Mechelen
Bij de Wereldbeker ging de winst teleurstellend naar Frankrijk na winst van Roger Yves Bost. Maar in de afsluitende internationale springrubriek op Jumping Mechelen was het net Wouter Devos die de snelste rit neer zette.

In de CSI2* Grote Prijs van de Stad Mechelen was Devos beter dan de overige 7 barrage kandidaten met Emporio van T Holeinde (v. Fetische du Pas). Met een uitgekiend rit en met een extra korte draai naar de laatste lijn zetten de ruiter 12 jarige uitgekiend en met een extra korte draai naar de laatste lijn de snelste tijd van 31.60 seconden neer.

Petronella Andersson wist een volledig Belgische podium ter voorkomen. De Zweedse amazone stuurde de 9 jarige holsteiner Cantacorda (v. Canturo) vlot rond in 32.19 seconden. Met die tijd verwees ze Patrik Spits en de geweldig springende merrie Belissimo Z naar de derde plaats. Spits die met de nog maar 7 jarige Bamako de Muze als eerste een foutloze ronde neer zette in de barrage had de 33.19 seconden op de klok staan.

Dat het zomaar een Belgisch podium had kunnen zijn bewsijt Nick Vrins. Hij zette met de Diamant de Semilly nakomeling Vannan een goede rit neermet één springfout in 33.57 seconden. De vijfde plaats ging ook naar een thuisruiter met Arnoud Doem en Hocuspocus de Messitert die met 32.15 snel genoeg was voor een podium plaats. Maar helaas wel twee balken aan zijn broek kreeg.

Kijk hier voor alle resultaten.