Winst voor Lisa Nooren op Italiaanse bodem

Winst voor Lisa Nooren op Italiaanse bodem
In Arezzo staat vandaag nog een druk programma op de planning. Vrieling wist zich eerder vandaag al te klasseren en ook vanmiddag gooide hij hoge ogen in de 1,35m rubriek waarin hij op de vierde plaats eindigde.

De winst ging naar Lorenzo Triarico. hij reed zijn Mascalzone Senese (f. Fandango) in 24,41 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Met deze tijd was hij de Duitser Markus Merschformann te snel af. Ook hij sprong een foutloze ronde met Zofie (v. Boritas) onder het zadel, maar zijn tijd van 26,80 seconden bleek net te draag om Triarico van de overwinning te houden. Ook de derde plaats ging naar een Italiaanse ruiter. Gabriele Bresciani reed zijn 8-jarige merrie Esdoroville (v. Indorado) in 26,98 seconden naar de finish en vervolledigde zo de top drie.

Vrieling liet eveneens alle balken in de lepels en finishte in 27,13 seconden. Zo eindigde hij met zijn 7-jarige hengst Curcuma (v. Casall) op de vierde plaats. Anna Giugno nam met Adlerfaenger (v. Michael) de vijfde plaats voor haar rekening.

Ook in de 1,40m rubriek wisten de Nederlanders zich vooraan in het klassement te nestelen. Zo reed Lisa Nooren met Chin Champ (v. Chin Chin) alle concurrentie naar huis met een foutloze ronde in 62,19 seconden. Hiermee was ze ruim een seconde sneller dan onze andere landgenote Sanne Thijssen. Thijssen en Punjab (v. Perigueux) sprongen een foutloze omloop en finishten in 63,66 seconden in deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. De top drie werd vervolledigd door de Duitse ruiters Markus Merschformann. Met Chabadu (v. Chacco-Blue) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 64,02 seconden.

Luca Coata (Dardonge) en Konstantin Zolin (Hending vd Bresser) vervolledigden de top vijf. Zij sprongen foutloze rondes in respectievelijk 65,10 en 65,70 seconden.

Klik hier voor alle resultaten