Gerco Schröder derde in de Grote Prijs van Oliva Nova

Gerco Schröder derde in de Grote Prijs van Oliva Nova
De hele week presteren de Nederlandse combinaties al goed in Spanje op verschillende "Spring Tours".  In Oliva Nova op de  Mediterranean Equestrian Tour is het tijdens de afsluitende Grote Prijs over 1.45m ook weer raak. Nederlander  Gerco Schröder werd derde en Dominique Hendrickx sprong zich naar een vierde plaats.  Belg Constant Van Peasschen moet op zijn beurt de Duitse amazone Janne Friederike Meyer-Zimmermann voor laten gaan.

Een spanende strijd barstte los in de afsluitende Grote Prijs van de MET Tour III vandaag. Met 16 combinaties in de barrage van het Van Peasschen en de Holsteiner Compadre van de Helle (v. Casall) die tot de laatste combinatie aan de leiding gingen. Geen ruiter wist onder de tijd van 48.97 seconden te schieten die de hij met de Casall-zoon op de klok had gezet.

Maar toen kwam daar als allerlaatste de Duitse Meyer-Zimmerman en haar top BWP ruin Goja (v. Wandor van de Mispelaere). Op volle toeren begon het duo aan de barrage rit om de tijd van Van Paesschen vervolgens helemaal aan flarden te rijden met een foutloze rit in 45.31 seconden.

Daarmee troeft de amazone vier mannelijke buren af.  Want naast het feit dat ze Constant naar de tweede plaats verwijst zit Gerco Schröder zijn tweede plek  veranderen in een derde plaats. De Oranje ruiter kwam met Glock's Lausejunge in 49.32 seconden over de eindstreep. Hij was daamee een tikje snelle als Dominique Hendrickx die net buiten het podium eindigde met Bacardi Les Hauts (v. Rexar du Houssoit).

Willem Greve  moest op zijn beurt ook "onderdoen" voor de  blondine uit Duitsland. Hij maakte op in een rit van 50.77 seconden met Zypria S (v. Canruto) de top vijf compleet.

Kijk hier voor alle resultaten.