Willem Greve doet het onmogelijk in GP Jumping Amsterdam

Willem Greve doet het onmogelijk in GP Jumping Amsterdam
Wat een topsport vanmiddag in de RAI tijdens de Sterrehof's Opium Grote Prijs! In een barrage waarbij heel Amsterdam op het puntje van de stoel zat is het Willem Greve die voor thuis publiek op magistrale wijze de Eqypternaar Karim  Elzoghby van de winst houdt. Daniel Deusser pakt de derde plaats.

De wereldtop kreeg vanmiddag een uitdagende proef voorgeschoteld tijdens de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Zo zien top favorieten als Michael Whitaker, Edwina Tops-Alexander en Marc Houtzager fouten maken. Zelf Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft het lastig vandaag in het parcours met SFN Zenith N.O.P  en gooit na twee springfouten de handdoek in de ring.

Uiteindelijk wisten zich twaalf van de 48 combinaties zich foutloos door het pittige basis parcours over 1.60m te loodsen, waaronder de Nederlanders Wout-Jan van der Schans, Ben Schröder en Willem Greve.

In de barrage is het dan toptalent Constant van Paesschen die als eerste in de ring treed en met Citizenguard Taalex meteen een foutloze rit neerzet van 38.32 seconden.  Lang kan de Belg niet genieten van zijn eerste plaats omdat direct daarna Daniel Deusser  en Carriere de tijd flink aanscherpen.

Willem Greve-Carambole-Amsterdam14

Als negende starter is het dan Karim Elzoghby die vol voor de winst gaat. Tijdens een spectaculaire rit zoals je van de Egyptenaar mag verwachten snelt hij met de KWPN-er Amelia naar tijd van 34.75 seconden die onbreekbaar lijkt. Maar dan is daar toch de winnaar van de Grote Prijs in Drachten, Willem Greve met Carambole.

In een bloedstollende rit, waarbij de hele RAI meeleeft, doet hij het onmogelijke met de Cassini I nakomeling en voor thuispubliek zijn ze 0.45 seconden sneller dan Elzoghby. Alleen Katharina Offel kan de Twente naar dan nog van winst houden, maar heeft een teleurstellende balk op de tweede sprong die de RAI in juichen doet uitbarsten en finisht uiteindelijk met twee springfouten als twaalfde.

Kijk hier voor alle resultaten.