Marc Houtzager voert Nederlandse top vier aan in Noord-Holland prijs

Marc Houtzager voert Nederlandse top vier aan in Noord-Holland prijs
Wat een geweldig Jumping Amsterdam is Marc Houtzager aan het beleven. Gisteren kreeg hij nog een ovatie voor de foutloze rit met van de sport afscheid nemende Opium, vandaag springt hij één van zijn nieuwe toppers naar winst in de Provincie Noord-Holland prijs.

In een spannende barrage waar zeventien combinaties van start gingen waren het de Nederlanders die de boventoon voerde door plaats één tot en met vier op de eisen. De toon werd direct gezet door Timothy  Hendrix die als eerste de zeer scherpe tijd van 36.35 seconden neer zette met Cedrick 8 (v. Coulor-Rubin), uiteindelijk goed voor een vierde plaats.

Vervolgens ontketende zich een spannende strijd om de toppositie wanneer Wout-Jan van der Schans met Capetown (v. Oklund) de tijd van Hendrix aanscherpt. Ook Leon Thijssen heeft goed gekeken naar zijn collega's en weet met Quintera (v. Kannan) Van der Schans nét drie tienden voor te blijven. In een super gereden rit is het echter Marc Houtzager die met de snelle Bylou (v. Phin Phin) de sterke concurrentie een haarlengte voor blijft.

Europees kampioen Roger Yves  Bost haakt aan bij het Nederlandse feest en sprong na een spectaculaire rit met Pegase Du Murier (v. Adelfos) naar de vijfde plaats in 36.45 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.