Vliegende start voor Nederland in de Peelbergen, met o.a. een overwinning van Emile Tacken

Vliegende start voor Nederland in de Peelbergen, met o.a. een overwinning van Emile Tacken


In Equestrian Centre De Peelbergen kunnen we deze week weer genieten van internationale topsport. Heel wat landgenoten nemen er deel, en ze hebben hun start beslist niet gemist. Zojuist werd de laatste proef van de eerste dag afgewerkt. Dat werd een 1m40-rubriek rechtstreeks op tijd, en dit op 2* niveau. Door het grote aantal deelnemers, werd de uitslag opgedeeld in twee stelsels. In het ene stelsel was het Robert Murphy die met de KWPN ruin Del Fuego (v. Murano) de snelste tijd van 58,05 seconden wist neer te zetten. Dit duo hield ook als enige de tijd onder de 60 seconden, en we kunnen dus spreken van een terechte overwinning. 


Charlotte Philippe deed wel een verdienstelijke poging. Met de BWP ruin Jerenmias vh Hulstenhof (v. Cooper vd Heffinck) kruiste ze de eindmeet in 60,69 seconden, goed voor een mooie tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Alexa Stais en Quintano 35 (v. Quintero). 


Het tweede stelsel werd gedomineerd door Nederland. Emile Tacken reed de KWPN ruin Waterstone (v. Silverstone) naar de eerste plaats in 60,11 seconden. Zo bleven ze Patrick Lemmen en de KWPN merrie Eline Maria M (v. Diamant de Semilly) voor, die tweede werden in 62,09 seconden. De top drie van het tweede stelsel werd vervolledigd door Markus Brinkmann en Light Fly Lady (v. Light on). 


Daar stopte het Nederlandse succes nog niet. Voor Timothy Hendrix en de KWPN ruin Euro Star (v. Corland) was er een vierde plaats. Albert Zoer en de KWPN hengst Florian (v. Zirocco Blue VDL) sprongen naar de vijfde plaats. De rest van de top negen werd verder aangevuld door John Steeghs (Herman Hof Ter Zeedycke), Gerco Schroder (Glock's Dobelensky), Teddy van de Rijt (Zazou) en Boy Peels (Centorito).


In de rubriek voor jonge paarden moest Angelique Hoorn enkel Lars Volmer voor haar dulden. De Duitser won de proef met de 7-jarige Quality Time 4 (v. Quality 9) in een tijd van 28,70 seconden. Met de KWPN merrie Guapa (v. Cantos) kruiste Hoorn de eindmeet in 31,16 seconden, goed voor de tweede plaats. Zo was Guapa ook meteen de beste 6-jarige.


De top drie werd vervolledigd door Katrin Eckermann en de 6-jarige Cutiepie. John Steeghs reed Favoriet HBC (v. Cantos) naar de vierde plaats. Voor Loewie Joppen en Dylano (v. Diarado) was er een vijfde plaats.


In de "Arena East" werd er nog een 1m40-proef rechtstreeks op tijd verreden op 2*niveau. Ook hier kregen we twee stelsels door het grote aantal inschrijvingen. 


Het eerste stelsel werd gewonnen door Cedric Wolf en Cho Chang J (v. Chacco Blue) in een tijd van 57,77 seconden. In dit stelsel was er nog een vijfde plaats voor Angelique Hoorn en de KWPN ruin Brego R'n B (v. Namelus R). Albert Zoer werd met de KWPN ruin Heechhiem's Cancun Vdm (v. Balou du Rouet Z) nog zevende. 


In het tweede stelsel ging de overwinning naar Guido Franchi en Larbraker (v. Larino) in een tijd van 57,62 seconden. Nu was er voor Timothy Hendrix een vierde plaats met Duanda of the Lowlands Z (v. Diamant de Semilly). Op de achtste plaats kregen we Sjaak Sleiderink en Ivan R (v. Apple Juice). Gerco Schroder sloot met Glock's Zaranza (v. Karandasj) de top tien af.

Klik hier voor alle resultaten