Bart Bles kwalificeert zich alvast voor de Grote Prijs van Herning

Bart Bles kwalificeert zich alvast voor de Grote Prijs van Herning
In het Deense Herning staat er een druk internationaal weekend op het programma. Enkele landgenoten nemen er deel, en hebben de eerste dag al goed gepresteerd. De dag werd afgesloten op 3* niveau met een 1m50-proef tegen de klok. Het was een belangrijke rubriek, want via deze proef konden deelnemers zich meteen kwalificeren voor de Grote Prijs. Uiteindelijk bleef de volledige top drie in Denemarken.

Soren Pedersen won met Tailormade Chaloubet (v. Chacco-Blue) in een tijd van 59,22 seconden. Voor Emil Hallundbaek en Chalisco (v. Chacco-Blue) was er een tweede plaats in 60,26 seconden. De top drie werd vervolledigd door Lars BakAndersen en Arcado L (v. Argentinus).

Bart Bles leverde de beste Nederlandse prestatie. Met zijn Holsteiner ruin Comino (v. Cassini II) reed hij mooi foutloos door het parcours in een tijd van 62,97 seconden. Dat was goed voor de achtste plaats. Dankzij deze klassering is Bles al zeker van een plaatsje in de 3* Grote Prijs.

Op 3* niveau was er ook nog een 1m35-proef, rechtstreeks op tijd. Die werd gewonnen door Ierland met Adrian Cronin en Hard To Beat G. (v. Heartbeat) in een tijd van 57,60 seconden. Maureen Bonder sprong met de KWPN'er Colore (v. Quasimodo vd Molendreef) naar een mooie zevende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen