Vliegende Saywell zet Leon Thijssen op de tweede plaats

Vliegende Saywell zet Leon Thijssen op de tweede plaats
Het was zojuist Louise Saywell die naar haar derde overwinning op het CSI Eindhoven vloog. Samen met haar hengst Peiter Vi (v. Acorado I) maakte de de Britse amazone in vorm korte metten met de tijd die Leon Thijssen voor haar op het scorebord had gezet. Duitser Lars Nieberg had drie Nederlanders in de achtervolging maar hield de derde plaats stevig vast.

Er stond geen maat op de rit van Saywell en haar Acoradi I-zoon daarnet. Het duo had de snelle rit van Leon Thijssen en Evita (v. Canturano) gezien en dacht: Dat kan veel sneller! En of het sneller kon de Britse nam werkelijk nergens gas terug en kwam in 56.42 seconden bijna een seconden sneller over de finish als de Nederlandse combinatie.

Thijssen, die nét voor Saywell de tijd van Nieberg verbeterde had, kon niet lang genieten van zijn koppositie. Samen met zijn KWPN merrie eindigde hij met zijn vlotte rit van 57.37 seconden op de tweede plaats.

Nieberg maakte het mooie internationale podium compleet. Hij verwees met zijn Nabab de Revel (v. Nabab de Reve) in 57.80 seconden Lisa Nooren en Hallina De Muze (v. Tinka's Boy) naar de vierde plaats. Henk van de Pol was ook snel vandaag met de 11-jarige Griston Van Den Bisschop (v. Canturo). Met zijn hengst snoepte hij op twee honderdsten van een seconden de vijfde plaats voor de neust van Kevin Olsmeyer en Bredero (v. Namelus R) weg.

Kijk hier voor alle resultaten.