Fidel Segovia geeft "jonkies" het nakijken in Eindhoven

Fidel Segovia geeft "jonkies" het nakijken in Eindhoven
Gisteren won de sympathieke Fidel Segovia ook al twee rubrieken en zojuist klonk het Argentijnse volkslied in Eindhoven voor de derde maal dit weekend. In een barrage met zes combinaties gaf de oudste ruiter van het concours de jonkies het nakijken in de CSI1* Grote Prijs vanmiddag. Voor Nederland sprong Lisa Tiebot naar de tweede plaats, haar vriend Kristian Houwen werd derde.

Zes van de vierentwintig combinaties wisten de lei schoon te houden in de basis omloop van de 1.40m hoge prijs vanmiddag. Onder hen waren vijf Nederlanders en één Argentijn. Maar wanneer Segovia de ring betreed weet iedereen dat het oppassen is, want de 62-jarige ruiter is altijd razend snel. Vandaag was geen uitzondering en in het zadel bij de zwarte Nevado Van De Rostal-dochter klopte "die oude man" in 46.19 seconden de Nederlandse concurrentie met gemak.

Tiebot kwam nog het meeste in de buurt van de winnende rit met haar C'est La Vie (v. Namelus R). Samen met de KWPN'er kwam ze in 47.60 seconden als tweede over de finish. Daarmee verwees ze haar vriend die vlak ervoor met de hengst Edinburgh (v. Vleut) een poging had gedaan naar de derde plaats.

Mark Martens en Exvuse Me (v. Lupicor) belande met een foutloze rit in 49.54 seconden op de vierde plaats. Terwijl Niels Bulthuis met de KWPN hengst Freebird (v. Lupicor) de top vijf compleet maakte.

Kijk hier oor alle resultaten.