Victor Bettendorf zorgt voor thuiswinst in Roeser

Victor Bettendorf zorgt voor thuiswinst in Roeser
In het Luxemburgse Roeser werd met man en macht alles in het werk gesteld om het internationaal programma af te werken. De regen zorgde ervoor dat de graspiste niet honderd procent betrouwbaarbleek, dus werd er vlug voor een lange, smalle zand arena gezorgd.

in de 1.50m CSI3* hoofdrubriek bleef de winst in eigen land. Victor Bettendorf en de negenjarige Chacco-Blue nakomeling, Colchique du Gibet bezorgde het thuispubliek een overwinning om "U" tegen te zeggen. De combinatie hield het foutloos in 25,72 seconden.

Christophe Vanderhasselt volgde statig op de tweede plaats. Hoewel Wilm Vermeir en Catherine Van Roosbroeck reeds huiswaarts zijn, zorgde Vanderhasselt dat de Belgische driekleur op het podium kon wapperen.

Na een foutloze omloop in ruim 27 seconden met Identity Vitseroel (v. Air Jordan z) haalde Vanderhasselt het van Marcel Marschall met Ginnis van't Geyzeven (v. Cicero Z).

De top vijf werd verder afgewerkt door Martin Fuchs (Cristo) en Joseph Clayton (Cally V) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.