Uppercourt Cappucino en Richard Howley winnen WK Vijfjarigen. Piet Raijmakers Jr. volgt net buiten het podium.

Uppercourt Cappucino en Richard Howley winnen WK Vijfjarigen. Piet Raijmakers Jr. volgt net buiten het podium.
Ierland domineerde het podium op het FEI Wereldkampioenschap vijfjarige springpaarden. Vandaag kwamen de 55 beste combinaties van de twee kwalificaties eerder dit weekend, aan de start in de ultieme finale.

In het zadel van de Pacino-zoon, Uppercourt Cappucino (mv. OBOS Quality) snelde Richard Howley naar de overwinning. Het duo won in 35,17 seconden en bleef zo nipt voor op Darragh Ryan met de Ierse ruin, Csf Sir George (Sir Shutterfly x Cavalier Royale). De vijfjarige ruin werd in 2016 nog verkocht als driejarige op de Gorebridge Sale voor 42.000 euro. Het duo stopte de timer op 35,34 seconden.

Michael Pender vervolledigde het podium met HHS VAncouver (Indoctro x Don Juan de la Bouverie). Samen met Marion Hughes' hengst strandde Pender op der derde trede van het podium in 35,75 seconden.

Piet Raijmakers Jr. volgde net buiten het podium met de Zangersheide-hengst, I'm Specialized Z (I'm Special de Muze x JK Horse Trucks Commanchi). Het duo won eerder dit jaar al op de internationale wedstrijd voor jonge paarden in Bonheiden. Laura Robinson vervolledigde de top vijf met de Cornet Obolensky-dochter, Millfield Colette.

Ook Rob Heiligers haalde de prijzen met de KWPN-hengst, It's Young Baloubet RT (Baloubet du Rouet). Het duo sprong foutloos naar de elfde plaats.

uitslag