Timothy Hendrix net buiten het podium tijdens de Sentower Park GP kwalificatie

Timothy Hendrix net buiten het podium tijdens de Sentower Park GP kwalificatie
Deze middag stond de 1.40m Grand Prix kwalificatie op het programma voor de CSI2* ruiters in het Sentower Park te Opglabbeek. Belgische amazone Julie de Pelsmaeker kwam er aan de start met haar favoriet, de 13-jarige Baloubet du Rouet-dochter, Daloubette van de Krekebeke. Het duo wist deze proef op tijd foutloos af te werken in een tijd van 61,44 seconden. Slechts twee combinaties deden het beter. Sinds Daloubette onder het zadel is van Julie De Pelsmaeker sprong de merrie ruim 10.000 euro aan prijzengeld bijeen.

De Slovaak Bronislav Chudyba en de 12-jarige Pokerface 33 (v. Couleur-Rubin) wisten de snelste tijd te klokken. Het duo kruiste de finish in 60,76 seconden. Derin Demirsoy en de KWPN-merrie Vancouver (v. Calvados) volgden op een tweede plaats.

Nederlands springruiter Timothy Hendrix sprong naar de vierde plaats. Op de rug van de 9-jarige Janou (v. For Pleasure) finishte Hendrix in een tijd van 62,64 seconden. Harry Marshall en Barcelona maakten de top vijf compleet. In totaal kwamen er 79 combinaties aan de start, 31 haalden de finish foutloos.