Brazilië springt in de kijker in Vilamoura

Brazilië springt in de kijker in Vilamoura
De derde week van de Vilamoura Champions Tour komt stilaan tot een eind. Net na de middag zag de organisatie maar liefst 92 combinaties aan de start in de Longines rankingproef.

Met de hindernissen op een hoogte van 1.45m, was de overwinning uiteindelijk voor Brazilië dankzij Joao Victor Castro. Op de rug van de 10-jarige merrie Agatha d'Ecaussinnes finishte de springruiter foutloos in een tijd van 31.57 seconden. Goed voor een cheque van ruim 6000 euro.

De Ier Darragh Kenny bewees de vorige dagen al dat hij de man in vorm is en ook vandaag bevestigde hij dit weer. Met Fixdesign Funke Van ’T Heike (v. Action-Breaker) wist hij in een tijd van 32.16 seconden naar een tweede plaats te rijden. De Spanjaard Sergio Alvarez Moya werd derde met de achtjarige Unicstar de l’Aumone. Ook zij bleven van het hout in een tijd van 33.01 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Jessica Mendoza met Toy Boy en António Matos Almeida met Epicor Da Gandarinha (v. Lupicor). Zij bleven foutloos in 33.13 seconden en 33.22 seconden.