Tiende plaats voor Jur Vrieling en Glasgow in eerste GCL-rubriek Shanghai

Tiende plaats voor Jur Vrieling en Glasgow in eerste GCL-rubriek Shanghai
Enkele ogenblikken geleden werd het resultaat van de eerste GCL-competitie van LGCT Shanghai officieel gemaakt. Die CSI5* 1,50m/1,60m bracht een schitterende tiende plaats met zich mee voor onze landgenoot Jur Vrieling en zijn prachtig springende Nabab de Reve-zoon VDL Glasgow vh Merelsnest NOP.

Ben Maher en KWPN'er Explosion W (Chacco Blue x Baloubet du Rouet) verschenen als eersten in de ring en zetten meteen de snelle tijd van 68,62 seconden neer. Uiteindelijk kon niemand deze tijd foutloos verbeteren, en zo werd de Britse topruiter tot winnaar van deze proef gekroond. Roger Yves 'Bosty' Bost volgde een kleine twee seconden verder in het zadel van zijn Kannan-hengst Sunshine du Phare. Hij bleef slechts 0,36 seconde uit de greep van de Belg Jérôme Guery en Garfield de Tiji des Templiers.

Ludger Beerbaum, die alweer enkele weken volop in actie is na zijn ongelukkige val op Jumping Mechelen eind vorig jaar, toonde zich weer volledig fit en reed de vijftienjarige Holsteinmerrie Chiara (Contender) naar de vierde plaats voor Duitsland. De top vijf eindigde zoals hij begon; met een Brit en een KWPN'er. In dit geval was dat Michael Whitaker met de Jacomar-nakomeling Viking. In 75,06 seconden werden zij vijfde.

In de teamranking na deze eerste ronde zijn de resultaten erg interessant. De London Knights, bestaande uit Ben Maher met Explosion W en Emily Moffitt met Hilfiger vd Olmenhoeve (Dulf vd Bisschop), gaan aan de leiding met 0 punten en 144,7 seconden. De Berlin Eagles van Christian Kukuk en Ludger Beerbaum volgen met een eveneens blanco strafblad en 153,59 seconden. Chantilly Pegasus volgt met Roger Yves Bost en Dayro Arroyave op de derde plaats met vier strafpunten.

De Valkenswaard United van Jur Vrieling en Alberto Zorzi staan voorlopig op de vijfde plaats met vier strafpunten voor Zorzi en een totaal van 152,14 seconden.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Klik hier voor het voorlopige teamresultaat.