Thierry Goffinet en Vanina Lombard voorin bij de Young Horses in Lier

Thierry Goffinet en Vanina Lombard voorin bij de Young Horses in Lier
De tweede internationale dag in het Azelhof begon meteen met een internationaal podium. De jonge paarden maakten het vervolg van het programma.
In de Prijs Stoeterij van de Helle, waren het de jonge paarden die centraal stonden. Opieuw sprong Thierry Goffinet en de 6-jarige Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) naar de winst. Het duo klokte af in een tijd van 58,68 seconden. Ruim één seconde sneller als Tom Slattery en Fix Blue (v. B Zirocco Blue VDL). Het podium werd afgewerkt door Pascale Lombard met Esther-II Des Brumes (v. Litte Rock).

Thomas Leemans en de Diamant de Semilly-zoon, Kigali van het Lambroeck volgden in een vierde plaats. Lucia Vizzini maakte de top vijf compleet. Samen met Kontador van HD (v. Darco) finishte ze in een tijd van 68,34 seconden.

Bij de zevenjarige paarden Waren het de Belgen die het podium kleurden. Vanina Lombard reed er naar de winst met de Jarnac-dochter, Venus des Bois. Het duo kruiste de eindstreep foutloos in 59,04 seconden. Ann Carton-Grootjans zettehaar goede prestaties verder. Na een podium plaats in de ochtendrubriek, sprong de Oost-Vlaamse nu naar de tweede plaats. Samen met JoJoe Ter Doorn (v. Toulon) volgde ze op de tweede plaats.

Dirk Demeersman en Willy Vannitsen's Justice van het Reigersof (v. Cliton) sloten het podium af. Thomas Brandt en Cataleya 3 (v. Cachas) volgden op de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Stephex-amazone, Petronella Andersson en KWPN-ruin Eclatant (v. Berlin).