Steven Veldhuis nipt voorbij gestoken door Harry Allen op Jumping de Achterhoek

Steven Veldhuis nipt voorbij gestoken door Harry Allen op Jumping de Achterhoek
Op het hippisch centrum Lichtenvoorde startte de actie deze week met enkele éénster rubrieken. Op woensdag kwamen de eerste ruiters in actie. Het Iers jeugdig talent, Harry Allen hield de thuisruiters achter zich in de 1.30m hoofdrubriek.

Allen snelde naar de overwinning met de 11-jarige EH Quick Nina (Quidam's Rubin). Allen en de vosmerrie namen ruim één seconde voorsprong op Steven Veldhuis met de achtjarige Famariloma. In het zadel van de Azteca VDL-dochter stopte Veldhuis de chrono in 27,72 seconden. Johan Worst volgde op de derde trede van het podium.

Samen met de KWPN-merrie, High Society Ws (Up To Date) klokte Worst foutloos af in 29,44 seconden. De top vijf bleef in Nederlandse handen. Harrie Wiering sprong zo naar de vierde plaats. In het zadel van Gweedore vd Groote kamps Z (Glasfow v Merelsnest NOP) bleef Wiering Vincent Geerink met Beaumont (Vermont) voor.

Nederland boven dankzij Tani Joosten

In de eerste 1.20m proef hield Tani Joosten de concurrentie achter zich met haar eigen Carioca de Riverland (Epsom Gesmeray). Joosten en de zesjarige merrie bleven als enige onder de 56 seconden. Yann Chartier Capitaine volgde op de tweede plaats met Pluto 75. Het podium werd afgewerkt door Valerie van Kesteren met Koko.