Stefanie Heins neemt spetterende start in Lier

Stefanie Heins neemt spetterende start in Lier
Vandaag is de internationale tweesterren prijs in het Azelhof in Lier van start gegaan. Op de tweede buitenpiste werd gelijktijdig met de jonge paarden de 1.35m CSI2* Prijs Seacoast verreden. Daarin kleurde het volledig podium Internationaal met een tweede plaats voor de Nederlandse Stefanie Heins.

De Noorse Maia Louise Kingsrod sprong naar de overwinning met de 12-jarige Clakjes Ferro (v. S Creevagh Ferro).  Na een finish in 38,96 seconden bleef het duo de Nederlandse Stefanie Heins en Silverado (v. Orlando) voor. Deens springcombinatie Rikke Belinda Barker met de 13-jarige Quarelie de la Louvet ( v. Nadir Di San Patringo) volgde op de derde plaats.

De top vijf werd verder afgewerkt door Kevin Olsmeyer (Ferdinand, v. Viceroy T) en Kristaps Neretnieks (Christmass 2) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Ook Bart Bles sprong zich in de prijzen in het zadel van de 9-jarige Pandora 258 (v. Perigueux). Bles strandde op de zevende plaats.

Bij de zevenjarigen moest de Belgische thuis-ruiter Rik Hermeryck de Ierse ruiter Gerald O'Neill vooraf laten gaan.

In een spannende strijd kruiste de Ierse springruiter de eindmeet met Castlefield Vegas (v. Cassino) in 27,53 seconden. Zo bleef hij Rik Hemeryck met de Casall-dochter, Cassamoon voor. Hemeryck klokte foutloos af in 28,37 seconden.

Katharina Offel volgde op de derde plats met Carmen Christiaans' paard Casper J&J Z (v. Cicero Z). De top vijf werd afgewerkt door Joris Vergauwen met Figaro d'Orange Z (v. Figo de Muze) op vier en Samantha Bos met Frederiek (v. Carthino Z) op vijf.

 

Klik hier voor de resultaten