Stal Thijssen ruiter Viktor Daem wint 6-jarige Finale op de Costa Del Sol

Stal Thijssen ruiter Viktor Daem wint  6-jarige Finale op de Costa  Del Sol
Vandaag gaven Viktor Daem en Cassende Malherbe de rest van het veld geen kans bij  de finale van de 6-jarige springpaarden op de Costa Del Sol Tour. Malherbe won gisteren nog met Fee van het Cautershof (v. Bamako De Muze), maar vandaag moet ze Daem en zijn Grandino H (v. Calvino Z) voor laten gaan.

De stalruiter van Stal Thijssen in Nederland was nét iets vlotter met de Valvino Z nakomeling in de afsluitende barrage met tien combinaties. Het duo zette een foutloze rit van 39.37 seconden op de klok, terwijl Malherbe met haar Bamako de Muze-merrie een kleine drie tienden later over de finish reed.

Daarmee bleef het Belgische duo de Duitse garde vandaag voor. Jan Philip Weichert eindigde met Cobaulou (V. Comme Il Fout) op de derde plaats met een fraaie rit in 41.31 seconden. Hij verwees daarmee collega Vincent Elbers en Go For Blue HBC (v. Alicante) naar de vierde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Brit Adrian Whiteway en Kimda (v. It's Business)

In de finale voor de 5-jarige springpaarden waren ruiters uit Groot-Brittannië wel oppermachtig. Lauren Edwards voerde daar met Breit Star (v. Breitling LS) een Brits podium aan. In 32.54 seconden was hij sneller dan zijn collega's Graham Babes en Sebastian Bishop.