Ongelofelijke prestatie voor Marc Bettinger in Vilamoura

Ongelofelijke prestatie voor Marc Bettinger in Vilamoura
In Vilamoura zijn het vandaag de jonge paarden die zich mogen bewijzen. De Britten bewijzen ook deze week dat ze sterk vertegenwoordigd zijn en bezetten het podium.

Tijdens de laatste proef van de dag in Vilamoura, wisten we even niet goed wat we zagen.

Tijdens deze proef voor 7-jarige paarden was Marc Bettinger de te kloppen man. De Duitser was de enige die foutloos wist te blijven in de barrage en wist dit zelfs te doen met maar liefst 3 paarden.

Met Celina IX, een Canstakko merrie uit Carthago, was hij het snelst. In een tijd van 42,55 seconden wist hij de overwinning te behalen. Met Fileva ST was hij tweede, deze Alicante Hbc merrie fietste hij rond in een tijd van 43,67 seconden. Ook met zijn derde paard Rosso Picez (v. Tobajo Picez) bleef hij foutloze in een tijd van 47,74 seconden waarmee hij het volledige podium inneemt. In deze pittige proef waar slechts 6 combinaties in de barrage geraakten, is dit een ongelofelijke prestatie.

Op 4 zien we opnieuw Emma Stoker, zij reed zich in de voorbije proeven ook in de prijzen en weet ook nu bij de 7-jarigen te scoren. Ditmaal reed ze met Everton de Villee, een Arko III hengst, een snellere ronde dan Marc met Rosso Picez, maar tikte ze een balk af. Met haar tijd van 47,74 komt ze dus op de vierde plaats.

Luis Felipe de Azevedo Filho werd vijfde en zesde met Alize de Terlong (v. Norton d'Eole) en Fape Chetak Massangana (v. Cassini II). Deze tikte tweemaal 2 balken af in de barrage, maar kon ook niet tippen aan de tijd van Bettinger.

 

Bij de CSIYH* over een hoogte van 1m10 was het Chloe Aston (GBR) die met de winst aan de haal ging. Samen met haar BWP hengst Magic Chanti reed ze door de finish in een tijd van 43,01 seconden.
Emma Stoker (GBR) en Grand Stakkato (v. Graf Top) gingen voor een tweede plaats in een tijd van 44,03 seconden en Japan maakte de top 3 compleet. Taizo Sugitani reed namelijk met Hero, een KWPN ruin in eigendom van Pater Carcary, door de finish in een tijd van 44,62 seconden.

Ook voor Brazilië werd een ereplaats veroverd dankzij Luis Felipe de Azevedo Filho. Hij reed met Caspaccio door de chrono in een tijd van 45,64 seconden.
België maakte de top 5 compleet dankzij Clara Lafrut. Clara wist eveneens foutloos te blijven in een tijd van 47,13 seconden met Zalando, Oldenburg ruin in eigendom van door Ecurie Fape net zoals de ruin van Luiz Felipe.

Bij de CSIYH* over een hoogte van 1m25 was opnieuw de overwinning voor de Britten. ditmaals was het Joe Whitaker die met de winst aan de haal ging. Samen met Gallicia (v. Baltic VDL) snelde hij naar de eindmeet in een tijd van 42,31 seconden.
Ook Chloe Aston deed het opnieuw zeer goed, ditmaal dankzij Flavie van de Helle (v. Carlow van de Helle) in een tijd van 44,29 seconden.

Luiz Felipe de Azevedo Filho reed ook in deze proef een nette ronde, voor deze proef zadelde hij Baccarat Fontaine (v. Mylord Cathago) op waarmee hij in een tijd van 44,65 seconden derde werd.

De top 5 is ook volledig Brits dankzij Laura Johnson en Off the Record (v. Luidam) op de vierde plaats en Emma Stoker, die de vorige proef wist te winnen, met Quantinka (v. Quaid) op plaats vijf.

De beste Belg in deze proef viel net naast de top 5 door een balkje in de barrage. Celine Schoonbroodt- De Azevedo en Granada, een 6 jarige Casall merrie uit C Indoctro, behaalden met een tijd van 46,78 seconden een zesde plaats.

Voor de resultaten klik hier