Smolders neemt veilige start in Aken

Smolders neemt veilige start in Aken
In de hoofdrubriek van de dag in Aken, heeft Harrie Smolders zijn goede vorm van het afgelopen weekend verder gezet. Smolders en de Zangersheide-hengst, Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) haalde de finish in 47,93 seconden en klasseerde zich uiteindelijk met een tiende plaats.

In totaal kwamen 59 combinaties aan de start van deze rubriek.  Twintig combinaties keerden terug in de piste voor de barrage, daarvan bleef de helft nog eens foutloos tijdens deze 1.55m proef.

Voormalig Olympisch Kampioen, Eric Lamaze sprong naar de overwinning in het zadel van de Hannoveraanse merrie, Fine Lady 5 (v. Forsyth FRH). De combinatie klokte foutloos af in 42,97 seconden en bleef zo nipt voor op Ludger Beerbaum.

Gisteren opende Beerbaum nog officiëel het CHIO vandaag zorgde hij meteen voor thuisvreugde met zijn tweede plaats in het zadel van Chiara 222 (Contender x Corondado 3). Na een foutloze rit in 43,05 seconden werd hij opgevolgd door Bertram Allen met Molly Malone V (v. Kannan).

De top vijf werd verder afgewerkt door Cian O'Connor en Lauren Hough. O'Connor en de BWP-hengst, Good Luck (Canturo) strandde net buiten het podium op de vierde plaats.

Lauren Hough en haar vertrouwde Orlando-dochter, Ohlala kwamen als laatste in de ring en stelden zich na een finish in 43,20 seconden tevreden met de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten