Fijen Amber houdt Nederlandse eer hoog tijdens finale achtjarigen in Valkenswaard

Fijen Amber houdt Nederlandse eer hoog tijdens finale achtjarigen in Valkenswaard
In Valkenswaard is de eerste week officieel afgesloten met de finale voor achtjarige springpaarden. Morgen starten de jonge toppers opnieuw voor de tweede week tot en met zondag in het Tops International Center.

Bij de achtjarigen haalde TFijen Amber met de KWPN-ruin Corrado (v. Gran Corrado) knap de zesde plaats.

Slechts drie combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage waarin enkel Aggelos Touloupis met de Clarimo-dochter, Be Aperle v. het hout in de lepels liet. Na een foutloze omloop ging de combinatie Maximilian Weishaupt voor.

Weishaupt en RAhmannshof Calina (v. Casall) noteerde één springfout in 48,19 seconden, net geen vier seconden als de winnende tijd van 44,35 seconden. Eduardo Damiani Dilizola en de BWP-merrie, Jella van 't Kathof (v. Eldorado van de Zeshoek) volgde op de derde plaats na eveneens één springfout in de barrage met een finish in 49,25 seconden.

Jessica Springsteen strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Met onder het zadel Volage du Val Henry (v. Quidam de Revel) ging de Amerikaanse Tom Dhaeyere en zijn Douglas-ruin, James vd Oude Heihoef voor.

Ook Vincent Voorn haalde de top tien met onder het zadel de KWPN-ruin, Explosion (v. Applaus). Voorn strandde op de negende plaats en werd gevolgd door Ruben Lamers met Ariana Z (v. Andretti Z).

Klik hier voor de resultaten