Sjaak Sleiderink pakt super zege in Arezzo

Sjaak Sleiderink pakt super zege in Arezzo
Sjaak Sleiderink moest er wel flink voor strijden om de zege te pakken in de Silver Tour daarnet op de Toscana Tour in Arezzo. Met de Duitser Markus Merschformann op de hielen sprong de Twentenaar naar naar de kop positie en zag landgenoot Kevin Beerse als derde eindigen.

In de rubriek over twee-fasen ging het gas erop in het tweede deel van het parcours bij Sleiderink en zijn 8-jarige Stakkato-zoon Sanvato. Hun tijd van 33.34 seconden was nét genoeg om Merschformann en Chubadu (v. Chacco-Blue) op afstand te houden. De Duitser kwam namelijk niet veel later over de eindstreep met een tijd van 33.97 seconden.

Kevin Beerse en Heldia (v. Quadrillo) deden nog een sterke poging om aansluiting te vinden bij Sleiderink. Maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats na een rit in 34.25 seconden.

Thuisruiter Paola Pomponi sprong met de 9-jarige ruin Adretto FZ (v. Acodetto) naar de vierde plats in de 1.40m hoge rubriek. In 34.40 seconden was de Italiaan te snel voor Fransman Harold Boisset die met Celine vd Wolfsakker (v. Bamako De Muze) in 34.93 seconden door de finish kwam.

Kars Bonhof pakte na een foutloze rit met Casina (v. Calido I) ook een top tien notering meer. In het zadel bij de 9-jarige merrie sprong de ruiter in 37.18 seconden rond en werd zevende. Stephanie van den Brink (Beatiful Red), Suus Kuyten (Billy King) en Iris Hakvoor (Athena) reden ook foutloze ritten. Zij werden elfde en twaalfde en negentiende.

Kijk hier voor alle resultaten.