Siebe Kramer en Paul van Wylick aan zet in Roeser

Siebe Kramer en  Paul van Wylick  aan zet in Roeser
De tweede week van het paardenfestival in Roeser blijkt een thuisfeest te zijn. Tijdens de tweesterren 1.40m hoofdrubriek domineerde de familie Bettendorf zonder genade. Charlotte Bettendorf sprong daarbij naar de winst met de 11-jarige SF-merrie, Salta de Cartigny (v. Zandor Z). Na een finish in 23,82 seconden bleef de Luxemburgse haar broer Victor Bettendorf voor.

Victor haalde de tweede plaats in het zadel van Colchique du Gibet (v. Chacco-Blue) en volgde zichzelf op op de derde plaats met Tino des Fusains (v. Beaulieu's Think Big).

Het podium werd afgewerkt door de Ierse Anna Duff (Baron XVIII, v. Balou du Rouet) op vier en Lucas Cousin met Vento B (v. Onze Fons) op vijf. Nederland's Siebe Kramer liet zich eveneens opvallen. Op de rug van de 9-jarige KWPN-merrie, Donnafugata (v. Ginus) sprong Kramer naar de zesde plaats in 25,95 seconden.

Nederland boven in 1.30m

Hoewel Luxemburg de tweede en derde plaats bezette dankzij Noemie Goergen (Adorette) en Marcel Ewen (Frits) wist de Nederlandse springruiter, Paul van Wylick de winst in huis te halen in de 1.30m rubriek. Op de rug van Slytherin (v. Stakkato Gold) haalde hij de winst in 64,71 seconden.

De Belgische Catherine Bouvy zette haar vorm van vorige week verder met een vierde plaats. Met onder het zadel Jeunesse van t Gestelhof (v. Nabab de Reve) hield ze het foutloos in 69,04 seconden.

Belgen aan zet bij jonge paarden

Bij de jonge paarden bleken de Belgen aan zet. De Duitse springruiter Niklas Betz wist met Sancer (v. Santhago) twee Belgische ruiters vooraf te zijn. Zo haalde Steve Lefevre met Silvana de la Vie (v. Sandro Boy) de tweede plaats. Sonia Stacquez en Ziggy Stardust Z (v. Zandor) volgde op de derde plaats.

Over een zelfde hoogte van 1.20m sprong Brecht Goossens naar de winst in de 1.20m rubriek. Samen met Foulon Z (v. Forever d'Arco Ter Linden) bleef hij de concurrentie ruim vier seconden voor.

Click here for the results