Schuttert en en Thijssen pakken prijzen in Youngter finales Offenburg

Schuttert en en Thijssen pakken prijzen in Youngter finales Offenburg
Het loopt goed met de Nederlandse combinaties in het Duitse Offenburg.  De prijzen blijven maar komen en ook vanochtend was het weer raak tijdens beide internationale rubrieken. In beide rubrieken viel de winst in Duitse handen, maar dat mocht de pret niet drukken. Eerst was het Leon Thijssen die in de finale voor zeven jarige een top 10 notering pakte. In de rubriek erna voor acht jarige springpaarden was het Frank Schuttert die net naast het podium eindigde.

Leon Thijssen en Diarado zoon Famous H waren heel dicht bij de overwinning vanochtend in de 1.40m finale voor de zeven jarige springpaarden. De balk die viel was daarom flink zuur,  want het werd daardoor uiteindelijk een zevende plaats. Na een feilloos basis parcours zijn ze ook in de barrage super snel met een rit in 31.01 seconden. Daarmee was het duo ruim sneller als winnaar Marcel Wegfahrt. Die met de Chacco-Blue nakomeling een foutloze rit in 31.57 seconden neer zette.

De tweede plaats ging naar de Zwitser Niklaus Rutschi. In het zadel bij KWPN Fandilot D (v. Warrant) zette hij Wegfahrt flink onder druk met een snelle rit in 31.70 seconden. De rest van de top vijf werd compleet gemaakt door Duitse combinaties. Markus Renzel pikte de laatste podium plaats weg in 32.62 seconden met de KWPN gefokte Firenzo (v. Cardento). Terwijl Andreas Knippling en Captain Carlos de vierde plaats opeiste. Winnaar Wegfahrt zien we nog een keer terug op de vijfde plaats.  Ditmaal was hij in 34.46 seconden  foutloos met  de Cartogran schimmel Carnan.

Bij de acht jarige springpaarden finale over 1.45m was het Frank Schuttert die de Westfaals gefokte Assalitore (v. Arpeggio) naar een vierde plaats stuurde. In een barrage waar slechts vier combinaties combinatie de lei schoon wisten te houden sprong Schuttert met de Arpeggio nakomeling een fraaie rit in 33.20 seconden.

Tina Deuerer voerde een volledig Duits podium aan. Met Cesseria Crack (v. Cor de la Bryere) als enige een rit onder de 31 seconden wist neer te zetten van 30.90 seconden. Johannes Ehning kwam gevaarlijk dicht bij met C-Jay (v. Carthago). Hij passeerde de eindstreep nog geen twee tienden van een seconden later en werd tweede. Op bijna een seconden achterstand is het Marcel Marschall die de derde plaats inneemt met Crystal (v. Carentan).

De top vijf werd compleet gemaakt door de Duitse Armin Schäfer en Baloussini nakomeling Baldur.

Kijk hier voor alle resultaten.