Maikel van der Vleuten grijpt nog nipt een prijs in Bordeaux

Maikel van der Vleuten grijpt nog nipt een prijs in Bordeaux
Het was een pittige ochtend voor de internationale 5*-ruiters in Bordeaux. De ochtend begon met een 1.50m accumulator proef waarbij de nodige Ranking punten gesprokkeld konden worden. België's Nicola Philippaerts was volledig in zijn 'nopjes' en sprong zo naar de winst in het zadel van de 13-jarige Kannan-zoon, H&M Quenzo de la Roque. Philippaerts en de vos lieten het hout in de lepels en finishten in een tijd van 42,22 seconden.

Zo nam de belgische springruiter net geen drie seconden voorsprong op Timothee Anciaume en de 11-jarige Australia (Air Jordan). Het Franse duo kruiste de eindmeet in 45,09 seconden. Mario Wilson Fernandes en Tidelio Des Nauves (Fidelio du Thot) volgde op de derde stek.

Zweden's Henrik von Eckermann strandde net buiten het podium met de 13-jarige hengst, Copperphild (Cornet Obolensky). Regerend Wereldbeker finale winnaar, Daniel Deusser vervolledigde de top vijf. Samen met de 14-jarige Clinton I-zoon, Clintop krlokte hij foutloos af in  in 49,09 seconden.

In het zadel van de 9-jarige Dana Blue (Mr Blue) strandde Maikel van der Vleuten als beste Nederlander op de 10de plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN