Sanne Thijssen in goed gezelschap bij CSI de Peelbergen

Sanne Thijssen in goed gezelschap bij CSI de Peelbergen
“Verrassend”, zegt Sanne Thijssen over het behalen van de tweede plaats in de Roelofsen Horse Trucks Prix over 1.40m. De merrie die Thijssen aan de start bracht, Sara Galotiere (v. Ideal de La Loge), is pas drie weken bij de amazone onder het zadel. De Limburgse favoriet moest haar meerdere erkennen in Belgisch Olympiër Jérôme Guery. Iers topper Bertram Allen vervolledigde het podium met Indoctro-telg Christy Jnr.

“En dan is hij nog sneller ook”, grapt Sanne Thijssen voor aanvang van de prijzenceremonie. Met de compacte vosmerrie Sara Galotiere zette de Nederlands kampioene de te kloppen tijd op 32.64 seconden. In de barrage had parcoursbouwer Henk Linders met zijn team een knap staaltje bochtenwerk neergezet, waarin 19 van de 58 combinaties zich mochten bewijzen. “Het is altijd afwachten hoe een nieuw paard zich op een ander terrein zal gedragen. Het is een echte merrie, maar wel goed te rijden. Snel en scherp. Ik ben positief verrast! Als ik de winst dan uit handen moet geven, dan doe ik dat graag aan Guery. Het voelt ook niet als verliezen, met dit paard zo’n prestatie in de medium tour finale is goed genoeg.”

Net als de toppaarden van Sanne, zijn ook de toppers van Guery onderweg naar Mexico. “Dit is een van mijn minder ervaren paarden en ik was eigenlijk niet van plan om met hem finale te rijden. We hadden gister in de barrage van Rankingproef een onverwacht foutje en dan leent dit concours zich ervoor om de dag erna dat te corrigeren. Dat is goed gelukt”, zegt de Belg tevreden. “Het is een 2-sterren wedstrijd, maar het voelt als veel meer. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar had er al veel over gehoord. Niets teveel wat mij betreft.” Met de grotere galoppade van zijn Insit de Jucaso (v. Cooper van de Heffick) nam Guery de leiding over met 0.64 minder op de teller.

Bertram Allen finishte zevenhonderdste seconden bovenop de tijd van Sanne Thijssen. De top vijf werd gecompleteerd door twee Portugezen. Rodrigo Almeida nam voor Stal Joppen de vierde plaats in, gevolgd door Rodrigo Morgado.