Sander Geerink gooit hoge ogen bij Wereldbekerwedstrijd Tetouan

Sander Geerink gooit hoge ogen bij Wereldbekerwedstrijd Tetouan



Terwijl Marc Houtzager in Marienheem naar de overwinning springs is het Sander Geerink die op buitenandse bodem hoge ogen gooit tijdens de Marokkaanse wereldbekerwedstrijd in Tetouan. In het zadel bij de vos Robinson (v. Rubert R.) sprong Geerdink zojuist in naar de tweede plaats op de  Morocco Royal Tour 2016. De zege in deze rubriek ging naar de Zwitser Alain Jufer en de KWPN’er Wiveau M. Landgenote Nadja Peter Steiner volgde op de derde plaats.





Jufer en de dertienjarige hengst van Niveau dulde geen concurrentie vandaag en klokte  45.73 seconden in de twee omlopen tellende Wereldbeker. Hij was bijna anderhalve seconde sneller als Geerink die zijn vos in 47.29 seconden over de einstreep stuurde. Steiner zat  Geerdink nog op de hielen met Capuera II (v. Come On), maar kwam met een tijd van 47.52 seconden net wat te kort en finishte als derde.

Sheikh Ali Al Thani sprong voor Qatar met Caroline (v. Colman) naar de vierde plek na een foutloze omloop in 48.55 seconden. En de  Syrische Amre Hamcho maakte met Caesar van de Helle dochter Senorita de top vijf compleet.

Eerder op de dag wist Geerink ook al goede resultaten neer te zetten in de 1.45m ranking proef met Beaumont (v. Vermont). Het duo wist de snelle tijd van 42.93 seconden op de klok te zetten, maar viel terug naar zevende plaats na een balk. Winst in de proef ging naar Fransman Titouan Schumacher.

Kijk hier voor alle resultaten.