Daniel Deusser wint Longines Masters in LA

Het was een spannende zondag middag met een gevuld Long Beach 'conventional' center. De beste springruiters van de wereld verzamelden voor de 1.60m Grote Prijs. Na een spannende strijd was het Stephex-ruiter, Daniel Deusser die met Equita van 't Zorgvliet (v. Cassini I) naar de overwinning snelde.

Parcoursbouwer, Uliano Vezzani  bouwde een uitermate technisch parcours. Enkel tien combinaties wisten een perfecte omloop te plaatsen. Het publiek ging uit z'n bol toen lokale vedette, de Egyptische Nayal Nassar, naar de leiderspositie reed. Toch werd deze snel ingehaald door Deusser.

Deusser en Equita kruisten de finish in 37.67 seconden.  Nayal Nassar en de 12-jarige Lordan (v. Lordanos) volgden in een tweede plaats na een foutloze barrage in 38.55 seconden. Nederlander Harrie Smolders maakte het podium compleet. Achteraf verklaarde Smolders nog "Mijn laatste lijn was perfect, nuja ik denk dat Daniel zag hoe perfect die lijn was, en het gewoon nog een tikkeltje beter deed."

Smolders zadelde de 12-jarige Zangersheide-zoon Don VHP Z op voor dit 1.60m parcours. Het duo stopte de klok in 39.31 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Roger Yves Bost (Pegase du Murier) en Cian O'Connor met de BWP'er Good Luck. België's eigen Jos Verlooy kwam aan de start met de 12-jarige Caracas. Het duo noteerde iets minder geluk en besloot de basis met twee springfouten.