Samuel Parot naar winst in afsluitende Grand Prix van Wellington

Samuel Parot naar winst in afsluitende Grand Prix van Wellington
12 weken topsport werd gisteren afgesloten met de Saturday Night Lights Grand Prix in Wellington. In de laatste Grand Prix op het Wellington Equestrian Festival ging de overwinning naar de Chileen Samuel Parot met Atlantis (v. Andiamo Z).

Vijfenveertig kwamen van start in de CSI4* Grote Prijs die altijd onder "fluid-lights" verreden word. Slechts vijf combinaties wisten foutloos te blijven in het parcours van Duitser Olaf Petersen Jr. En in de barrage was het enkel Parot die de lei schoon wist te houden.

Parot ging als tweede van start met zijn Andiamo Z nakomeling en zette de tijd op scherp met een en foutloos rit in 42,52 seconden. De rest van het veld ging vervolgens in de fout terwijl ze de tijd probeerden te verbeteren.

Onder andere Margie Engle kreeg wist niet foutloos de finish te passeren. Zij kreeg met Royce ((v. Café au Lait) al een fout op de eerste hindernis en werd met 43.31 seconden derde. De Ier Daniel Coyle ging op safe en zette net als Parot een foutloze barrage met Cita (v. Casall) meer. Het duo was met 43.31 seconden ruim een seconden langzamer, maar pakte wel de tweede plaats.

De Amerikaanse Lillie Keenan ging met Super Sox (v. Salito) eindigde met haar barrage rit als vierde. Zij had net als Engle op hindernis één een fout. Terwijl laatste starter Beezie Madden haar KWPN’er Breitling LS (v. Quintero) naar een vijfde plaats stuurde.

Kijk hier voor alle resultaten.