Kristian Houwen is Scott Brash te snel af bij de Peelbergen

Kristian Houwen is Scott Brash te snel af bij de Peelbergen
Op deze zonnige ochtend in Kronenberg is het zojuist Kristian Houwen die Scott Brash naar de tweede plaats verwijst in de CSI2* 1.35m rubriek. In het de wedstrijd met 49 deelnemers kwamen 12 combinaties terug in de barrage. Daar was het Houwen die op sublieme wijze zijn Drop Shot VM (v. Kannan) naar de overwinning stuurde.

Als één van de eerste combinaties in de ring wat het de Brash die met de eigen gefokte Cademuir (v. Dark Brown) de te kloppen tijd van 37.46 seconden op de klok zette. Maar niet veel later was het Houwen die in een fluwelen rit de tijd van de Britse topruiter opzij schoof. In het zadel bij zijn Kannan-dochter reed de Nederlander geen centimeter te veel en produceerde de winnende tijd van 36.46 seconden.

Als laatste starter deed de Ierse Philip McGuane ook nog een gooi om de tijd van Houwen te verbeteren. Samen met Entertainer V (v. Corland) zette hij flink aan maar wist niet verder te komen dan een rit in 37.72. Daarmee eindigde de ruiter op een derde plaats achter Houwen en Brash.

De top vijf werd compleet gemaakt door Duitsland. Christopher Kläsener sprong met Cartina B (v. Cartogran) naar een vierde plaats en Lars Nieberg werd vijfde met Leonie W.

Kijk hier voor alle resultaten.