Sameh El Dahan wint Grote Prijs A Coruna. Nederlanders mikken op wereldbeker.

Sameh El Dahan wint Grote Prijs A Coruna. Nederlanders mikken op wereldbeker.
De 1.60m Grote Prijs in het Spaanse Coruna bleek een moeilijke opgave. De Longines Grand Prix zag slechts drie combinaties terugkeren aan de start van de barrage. In de basisomloop hielden twee duo's het hout in de lepels, maar kampten met de toegestane tijd.

Uiteindelijk was het Egypte's Sameh El Dahan die met de 13-jarige AES-merrie, Suma's Zorro (v. Ard Vdl Douglas) naar de winst sprong. Het duo klokte de barrage tijd foutloos af op 33,61 seconden. Alle barrage kandidaten hielden het foutloos. Carlos Enrique Lopez Lizarazo volgde op de tweede plaats in het zadel van de 10-jarige KWPN-merrie, Cuplandra (v. Upgrade).

Het duo bleef in 34,00 seconden ruim een halve seconde voor op Jos Verlooy met de Emerald-zoon, Igor.

Net buiten het podium volgde landgenote  Zoe Conter op de vierde plaats. Conter zadelde de 9-jarige BWP-merrie, Irenica Horta (v. Vigo d'Arsouilles) op voor de proef. Met één tijdsfout ging Conter Luiz Felipe de Azevedo Filho (Chaccomo, v. Chacco-Blue) voor.

De Nederlandse combinaties haalden de barrage en het prijzenveld niet. Morgen richten ze de pijlen op de wereldbeker wedstrijd in A Coruna.

Klik hier voor de resulaten