Kersvers voorzitter Kevin Staut wint Rolex IJRC Top 10 Finale

Kersvers voorzitter Kevin Staut wint Rolex IJRC Top 10 Finale
Een waar spektakel was het, de zeventiende Rolex IJRC Top 10 Finale in Genève. De tien beste ruiters ter wereld namen het tegen elkaar op, en dat zorgde voor diverse bloedstollende momenten. Slechts twee combinaties bleven foutloos tijdens de twee fases, en daarvan was Kevin Staut met Reveur de Hurtebise HDC (Kashmir van Schuttershof x Capricieux des 6 Censes) de snelste. Met zijn tijd van 40,9 seconden versloeg Staut de Brit Scott Brash met Ursula XII (Ahorn), die zijn tweede fase in 42,83 seconden aflegde.

Deze overwinning is de kers op de taart voor Kevin Staut, die dit weekend trouwens ook tot nieuwe voorzitter van de IJRC verkozen werd.

Peder Fredricson en H&M Christian K (Namelus R) deden het iets rustiger aan. Zij werden derde met een tijd van 49,72 seconden en een strafpuntje voor tijd. De ultrasnelle Eric Lamaze en Fine Lady 5 (Forsyth FRH) klokten af in een ongelofelijke 40,27 seconden, maar een balkfout verwees hen naar plaats vier. Lorenzo De Luca en Ensor de Litrange LXII (Nabab de Reve) snoepten als laatste combinatie aan de start de vijfde plaats af van Harrie Smolders en Don VHP Z (Diamant de Semilly), die zesde werden.