Sabrina van Rijswijk wint kwalificatie Grote Prijs de Wolden

Sabrina van Rijswijk zet gisteren de winnende rit neer in de kwalificatie voor de Grote Prijs op CH de Wolden. In de Bork Sloopwerken Prijs zet ze al vroeg de snelste tijd neer met haar Zomodo P (v. Quasimodo Z).

Het was even wachten voor Van Rijswijk, maar uiteindelijk bleek ze voor iedereen te snel. Als 22ste van de 93 starters zet de amazone uit Boskoop de te kloppen tijd van 67.23 seconden op de klok met haar Quasimodo nakomeling.  De Italiaan Andre Sakakini maakt het nog even spannende met HWS Saskia (Stakkato Gold x Promotion) tweetiende tekort te komen voor de winst. Ook Remco Been en zijn Brunetti 2 (v. Briar) wisten met 67.65 seconden in de buurt te komen, maar moesten genoegen nemen met de derde plaats.

De afsluitende rubriek van de dag ging naar de Britse Portia Howard. In de Rabobank Prijs, een wedstrijd direct op tijd over hindernissen van 1.35 m. haar tijd, is de amazone uit Norfolk in 59.27 seconden alle concurrenten te snel af.  In het zadel bij Calabria (v. Ukato) bleef ze landgenoot Conor Drain met David Beckham (v. Lipton), ruim een sconden voor. Martijn van Geel volgt op met Woodland Vi (v. Corland) in een tijd van 63.40 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.