Russische Kochetova springt naar haar eerste internationale winst in Wellington

Russische Kochetova springt naar haar eerste internationale winst in Wellington
Met een zachte bries en onder het kunstlicht haalde de in Amerika wonende, Russische Liubov Kochetova gisteren haar eerste internationale FEI winst in Palm Beach. Tijdens de ruim 200.000 USD gedoteerde Grote Prijs sprong de amazone naar de winst op de rug van de 10-jarige hengst Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky). Slechts twee combinaties haalden de barrage, Kochetova kruiste de eindmeet met een totaal van twee strafpunten voor tijd, na een finish in 53,025 seconden.

Maggy McaLary en de 9-jarige bruine Maraca LS La Silla (v. Quintero ASK) haalden de finish iets sneller als het winnaarsduo, maar noteerden een totaal van 17 strafpunten op het bord tijdens deze CSI4*.

Het parcours bleek moeilijk genoeg voor de meeste combinaties. Todd Minikus en Babalou 41 (v. Balou Du Rouet) sprongen één balk uit de lepels tijdens de basis omloop, goed voor een derde plaats. Marilyn Little won de dag voordien nog de hoofdproef, tijdens de Grote Prijs strandde ze net buiten het podium op de vierde plaats.

Little en Clearwater noteerden eveneens één springfout resulteren in vier strafpunten. De top vijf werd vervolledigd door Kevin Babington met Shorapur.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN