Razendsnelle barrage levert Henk van de Pol een zevende plaats op in rankingproef Dubai

Razendsnelle barrage levert Henk van de Pol een zevende plaats op in rankingproef Dubai
De Nederlandse paarden en ruiters vallen erg positief op in Dubai deze week. Daarnet werd er de proef Gulf News Cup verreden, een wereldbekerproef van 1,45m hoogte waar er rankingpunten te rapen vielen. Dat was een goede zaak voor onze landgenoot Henk van de Pol, die met Dilithyia VLS (Vaust S.) de zevende plaats wist te behalen. Van de Pol was met de tienjarige  KWPN-merrie supersnel; 44,28 seconden in de barrage. Dat was bijna twee seconden sneller dan de winnaar, maar helaas kregen ze acht strafpunten aangerekend.

Die overwinnaar was de Brit Nigel Coupe met Golvers Hill, een vijftienjarige Iers gefokte zoon van Ricardo Z uit een Clover Hill-merrie. Coupe stopte de klok op 46,23 seconden na een foutloze barrage, 0,26 seconde sneller dan Khalid Hilal Al Khatri met Sierra (Silvio). Op de derde plaats volgde de Turk Derin Demirsoy met de BWP-ruin Dadjak ter Puttenen (Toulon).

Voor Oekraïne werd Rene Tebbel met J'adore (Kashmir van Schuttershof) vierde, de Belgische amazone Celine Schoonbroodt-De Azevedo reed Venus de l'Eyre (Quick Star) naar plaats vijf.

Klik hier voor het volledige resultaat.