Jessie Wiefferink en Nick van den Broek starten in Drachten met winst

Jessie Wiefferink en Nick van den Broek starten in Drachten met winst
De eerste twee proeven van Indoor Drachten vandaag waren een éénsterrubriek 1,20m gevolgd door een éénster 1,30m. Deze eerste werd gewonnen door Jessie Wiefferink met Apourti, een dertienjarige dochter van Quinar. Het duo wist een tijd van 55,93 seconden neer te zetten in deze proef tegen de klok, een mooie vijf seconden sneller dan de Canadese Asia Brown en Goldie Hawn (Goldfever). Matthijs Klopper en Emontro (Indoctro) claimden plaats drie ook voor Nederland.

De Deense Josefine Sandgaard Morup en Qualitive (Quick Star) bleven nog net voor op Tabitha Verburg en Hellboy G, die vijfde werden.

Nick van den Broek en Dubai HBC (Cantos) vormden de volgende winnende combinatie. Zij wonnen de rubriek 1,30m  met een tijd van 57,72 seconden, drie seconden sneller dan Minka Haverkamp en haar Mr. Blue-dochter Germeta W. James Billington reed Eleganto (Indoctro) voor VDL Stud naar de derde plaats onder de Britse vlag, hij was een seconde trager dan Haverkamp. Voor Marlon Modolo Zanotelli en Arpege du Ru (Apache d'Adriers) was er een vierde plaats, vlak voor Tessa Hoeksema en Germette E.

Klik hier voor alle resultaten.